hjem
kjÆrlighetsprosjektet
NY PLATE
musikere
bildegalleri
PRESSEMELDINGER
KONTAKT
ENGLISH

 

 
     
  Miriam Segal

Den kanadisk-jødiske sangeren Miriam Segal har sunget jødisk musikk siden hun kunne gå. I tillegg til mer enn seks år på jiddisch og hebraisk grunnskole fulgte hun ekstraundervisning i jødisk bønneteknikk og sang da hun var tenåring. Arabisk musikk har også alltid ligget hennes hjerte nær, og hun har allerede oppnådd stor anerkjennelse for sin tolkning og fremføring av både jødiske og arabiske sanger. Fra scenen gir hun publikum en opplevelse som dekker hele følelsesregister. Miriam Segal har cand.mag. i engelsk, religionshistorie og idéhistorie fra Universitetet i Oslo og følger for tiden undervisning i musikkvitenskap.
     
  Georg Reiss

har klassisk utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Guildhall School of Music i London - og har spilt i Operaorkesteret, Kringkastingsorkesteret og Oslo Filharmoniske Orkester. Samtidig har han utviklet seg til en av våre fremste jazzklarinettister og er medlem av en rekke kjente jazzband, som Magnolia Jazzband og Ophelia Ragtime Orchestra. Han har også alltid vært tiltrukket av folkemusikk - såvel norsk som internasjonal - og har blitt vår fremste formidler av jiddisch musikk og tradisjonell sigøynermusikk, bl a som medlem av Gjertruds Sigøynerorkester. De siste par årene har han startet sitt eget orkester "Streif", hvor han får brukt sin musikalske allsidighet og bl a vist bruk av klarinetten i norsk folkemusikk. Ellers har Georg Reiss deltatt på utallige CD-utgivelser med orkestrene han har spilt i.
     
  Tom Karlsrud

er en lydhør og åpen musiker med bred og lang fartstid i bransjen. Han har studert klassisk akkordeon ved Norges musikkhøgskole, men startet som dansemusiker allerede 12 år gammel! Tom har utviklet seg til å bli en av Norges ledende lydprodusenter med eget studio og plateselskapet, Lærdal musikkproduksjon (www.lmp.as). Tom har spilt sammen med Georg Reiss helt siden 1983, da de samarbeidet med den norsk-jødiske sangerinnen, Bente Kahan. Siden har de to gått hånd i hånd, bl a i Gjertruds Sigøynerorkester og Streif og gjennom en imponerende turnévirksomhet for Rikskonsertene.
     
  Helge Ellingsen 

er utdannet i Oslo, Praha og Minneapolis. Han har spilt i diverse klassiske sammenhenger: symfoni- og kammermusikk. Helge er frilansmusiker og jobber innen musikk med diverse stilarter. Han har spilt i Balkansamlet, Primas med Roar Engelberg, Sandvika Storband og diverse andre innen jazz, rock og klassisk. I tillegg har han jobbet mye i TV2 og NRK samt Det Norske Teater og de fleste andre teater i Oslo. Helge er også lærer på musikklinjen ved Foss videregående skole.
     
  Aziz Kaisar

kommer fra Marokko og har utdannelse som oud-spiller derfra i tillegg til at han er komponist og sanger innenfor arabisk musikk. Han har spilt oud siden 1975, og gikk på musikkskole og -konservatorium i Marrakesh. Aziz har deltatt i forskjellige musikkonkurranser i Marokko og Egypt, og har i tillegg reist Europa-rundt sammen med et arabisk ensemble med base i Paris. Hans sang- og musikkbakgrunn er i arabisk klassisk musikk, og han har vært musikklærer også med bakgrunn i terapeutisk meditasjon og sufi transemusikk.
     
  Safaa al-SaadI

kommer fra Baghdad i Irak hvor han studerte arabisk fløyte (ney) i seks år og piano i to år. I tillegg til ney spiller han raq, khishbeh (unik irakisk tromme), tabla/darbouka og orientalsk keyboard. Safaa har holdt konserter i Norge og Europa som solist og i grupper. Han har jobbet som musikkverkstedleder i en rekke land og har undervist bl a på Bankgata skole i Bodø.
     
 

DESIGN BY FLOYD