hjem
kjÆrlighetsprosjektet
NY PLATE
musikere
bildegalleri
PRESSEMELDINGER
KONTAKT
ENGLISH

 

 
   
 

Mirele - et musikalsk mØte mellom
det jØdiske og det arabiske

"Jødisk og arabisk?!?" får Mirele ofte høre når de forteller hva slags musikk ensemblet har brakt sammen. Eller rett og slett bare "Oj!" Men det er ikke unaturlig å forene musikken fra to folkeslag som har så mye med hverandre å gjøre, hvis liv er så til de grader flettet sammen, både på godt og vondt. Gjennom musikk opplever og sprer disse kulturene mye glede og livslyst til tross for store, langvarige og vanskelige konflikter. Dette handler ikke om tørre fakta eller fargerike nyhets-/avisinnslag som formidler bruddstykker av, eller vrir og vrenger på, virkeligheten, men om vanlige mennesker og deres egen opplevelse av livet.

Mirele ga ut sin første CD, "In the beginning," høsten 2004. CD'en er satt sammen av kjente og kjære jødiske og arabiske sanger fremført med kjærlighet og kreativitet. Med Miriam Segals vare og nærværende stemme og bandets magiske skalaer og rytmer, er resultatet blitt en reise gjennom alle livets følelser, farger og historier.
Den kanadisk-jødiske sangeren Miriam Segal har sunget jødisk musikk siden hun kunne gå. Arabisk musikk har også alltid ligget hennes hjerte nær, og hun får stadig høre at hun formidler den som en "innfødt." Miriam Segal har allerede oppnådd stor anerkjennelse for sin tolkning og fremføring av både jødiske og arabiske sanger. Fra scenen gir hun publikum en opplevelse som dekker hele følelsesregister. Sammen med bandets varme, livlige og publikumsvennlige musikere, er dette en oppskrift som garantert innfrir.

Medvirkende:
  • Miriam Segal: vokal
  • Georg Michael Reiss: klarinetter
  • Tom Karlsrud: trekkspill
  • Aziz Kaisar: oud, fiolin, perkusjon, vokal
  • Safaa al-Saadi: ney-fløyte, perkusjon
  • Helge Ellingsen: kontrabass

 

   
 

DESIGN BY FLOYD